Sähkösopimus.com

Sähkösopimus helposti netistä! Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevästi palvelumme avulla.

Sähkösopimus.com

Sähkösopimus helposti netistä! Kilpailuta sähkösopimuksesi kätevästi palvelumme avulla.

Kilpailuta sähkö

Kilpailuta sähkö helposti ja nopeasti palvelumme avulla!

Vertaile sähkön hintaa

Sähkön hinta vaihtelee toimittajittain. Vertaile halvin hinta palvelussamme!

Tee edullinen sähkösopimus

Valitse paras tarjous ja tee sopimus suoraan netissä!

Sähkön hinta

Sähkön hinta muodostuu Energiaviraston mukaan kolmesta osasta: Sähkön verkkopalvelun hinnasta (eli sähkönsiirron hinnasta), sähköenergian hinnasta ja veroista. Näiden hintojen osuudet voivat vaihdella kulutuksen ja sähkön käyttöpaikan perusteella.

Kuitenkin kuluttajalle sähkönhinta tarkoittaa käytännössä kahta osaa: sähkönsiirron hintaa ja sähköenergian hintaa.

Sähkönsiirto on verkkopalvelua, joka sisältää sähköntoimituksen kotiin ja sähköverkon ylläpidon. Tätä hintaa ei ole mahdollista kilpailuttaa. Karkeasti sähkönsiirto on kustannuksiltaan noin puolet kokonaissähkölaskustasi.

Sähköenergia eli kuluttamasi sähkö sinun on mahdollista kilpailuttaa sähkönmyyjällä. Sähkölasku koostuu mahdollisesta kiinteästä perusmaksusta ja sähkön käytön perusteella määräytyvästä kulutusmaksusta.  Kun kilpailutat sähkösi, niin jotkin sähköyhtiön saattavat tarjota sinulle sähkösopimusta ilman kiinteää kuukausimaksua. Jos saat sähkösopimus tarjouksesi ilman kuukausimaksua, niin maksat vain kuluttamastasi sähköstä.

Yleissähkössä sinä maksat saman verran sähköstäsi riippumatta vuorokauden- tai vuodenajasta. Aikasähkössä on yleensä eri kulutusmaksut päiväsähkölle ja yösähkölle. Kuitenkin kilpailuttamalla aikasähkön, voit saada sähkötarjouksen, jossa maksat saman verran sähköstäsi päivällä ja yöllä.

Huomaa, että jos sinulla on käytössäsi aikasähkö, niin suurimmassa osassa tarjouksissa päiväsähkö on kalliimpaa ja yösähkö halvempaa. Tarkista toteutuneesta kulutuksesta, milloin taloutesi kuluttaa eniten sähköä. Jos talossasi kuluu reilusti enemmän aikasähköä päivällä, niin silloin voi olla edullisempaa ottaa sähkösopimus, jossa päiväsähkö ja yösähkö ovat samanhintaisia.

Sähkön hintavertailu

Sähkönhintavertailu auttaa sinua säästämään rahaa. Jos olet uusimassa kotisi sähkösopimusta, niin sinun kannattaa kilpailuttaa sähkösi myös netissä. Näin varmistut siitä, että et maksa sähköstäsi liikaa.

Sähköhintavertailu kannattaa tehdä heti, jos esimerkiksi määräaikainen sähkösopimuksesi on loppumassa. Yleensä sähköstä maksamasi hinnat nousevat, kun sähkösopimuksesi loppuu. Sähkön hintavertailu on helppo, sillä sinun tarvitsee täyttää vain muutamat tiedot, jotta saat vertailua sähkötarjouksia.

Sähkön hinta kwh – Maksat kuluttamistasi kilowattitunneista

Sähkön hinta kwh tarkoittaa sähkön hintaa kilowattitunteita. Maksat käyttämästäsi sähköstä aina tuhatta wattia kohti, joten jos sinulla on käytössä 1000 watin sähköpatteri, joka on käytössä yhden tunnin, niin se on käyttänyt sähköä yhden kilowattitunnin. Kwh hinta on se hinta, jonka voit kilpailuttaa eri sähköä myyvien yritysten kesken. Kwh hinta ilmoitetaan yleensä sentteinä tai euroina.

Sähkösopimus heti - muuttajalle

Sähkösopimus.com on kehitetty tarjoamaan suomalaisille kotitalouksille mahdollisuus vertailla sähkön hintoja suoraan netissä. Kaikki eivät pidä puhelinmyynnistä ja hankalilta kuulostavista sopimusehdoista, joihin pitäisi tutustua rauhassa. Siksi Sähkösopimus.com.”

Ismo Seppänen - Rovaniemi

Sähkön hinnan kehitys

Sähkön hinnan kehitys on ollut tasaista viime vuosina. Karkeasti sähkön hinnan kehitys on puolitoistakertaistanut sähkön hinnan kymmenen vuoden takaisiin hintoihin. Sähkön hinnan kehitys on ollut tasaista viime vuosina. Sähkön verotus on kiristynyt, siirtomaksut ovat nousseet ja myydyn sähkön hinta on myös noussut.

Lähde: Tilastokeskus, Energian hinnat

Sähkön hinta 2019

Sähkön hinta 2019 on ollut hieman kasvussa. Sähkön hinta riippuu kuitenkin vuosittain myös esimerkiksi sademääristä, jonka takia sähkö voi olla keskimääräistä halvempaa tai kalliimpaa. Myös talven kylmyys vaikuttaa sähköntarpeeseen ja hintaan. Sähkön hinta on noussut tasaisesti vuosien saatossa ja tulee todennäköisesti myös tulevaisuudessakin nousemaan.

Sähkön hinta 2018

Sähkön hinta 2018 oli kohtuullisella tasolla verrattuna edellisiin vuosiin. Jos teit esimerkiksi kahden vuoden määräaikaisen sopimuksen vuonna 2018, niin sähkösopimuksen uusiminen tulee aiheelliseksi vuonna 2020. Yleensä sähköhintoja kannattaa alkaa katselemaan muutamaa kuukautta ennen uuden sähkösopimuksen tekoa.

Yleissähkö hinta

Yleissähkön hinta on mahdollista saada matalammaksi, jos suostut tekemään määräaikaisen sähkösopimuksen, joka on voimassa yleensä joko 12 kuukautta tai 24 kuukautta. Jos haluat toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen, jonka voit irtisanoa koska tahansa, niin sinun täytyy maksaa korkeampaa kwh hintaa sähköstäsi.

Kilpailuta sähkösopimuksesi

Sähkösopimus.com erikoistarjoukset

Kotimaan Energia Hyvä Diili 24kk

Solmi sähkösopimus Kotimaan Energian kanssa – Perusmaksut 0€ ensimmäisen 12kk ajalta ja saat sähköt 24kk samaan kiinteään ja turvalliseen hintaan.

Fortum Vakio

Fortumin Vakio -sopimus kerrostaloihin alkaen 16€/kk. Maksat saman hinnan joka kuukausi, eli ei yllätyksiä. Jos tilaat nyt, saat ensimmäisen kuukauden hintaan 0€!

Kotimaan Energia Netto Diili 24kk

Kotimaan Energian Netto Diili 24kk voit kuluttaa silloin kun pörssisähkö on halpaa ja säästät kustannuksissa. Jos tilaat nyt, saat kuuden kuukauden perusmaksut veloituksetta!

Aikasähkö hinta

Aikasähkön hinta jakautuu päiväsähkö hintaa ja yösähkö hintaan. Yösähkö on edullisempaa kuin päiväsähkö. Karkeasti yösähkön hinta voi olla 2/3-osaa päiväsähkön hinnasta. Sinun kannattaa kuitenkin tarkistaa toteutuneesta kulutuksena, koska kiinteistössäsi käytetään eniten sähköä. Jos suurin kulutus talviaikaan on päivällä (todennäköistä sähkölämmitteisissä vanhoissa taloissa), niin voi olla kannattavampaa ottaa sähkösopimus, jossa maksat samaa hintaa päiväsähköstä ja yösähköstä.

Pörssisähkö hinta

Pörssisähkön hinta määräytyy aina tunneittain. Maksat siis käytöstäsi tunneittain vaihtelevan hinnaston mukaan. Pörssisähkössä on mahdollista tehdä säästöä samalla tavalla kuin aikasähkössä, sillä pörssisähkö on yleensä halpaa, kun sähkön kysyntä on vähäistä. Hinnat ovat yleensä tuntikohtaisesti korkeampia aamulla, sekä iltapäivästä alkuiltaan. Yöllä pörssisähkö on taas yleensä edullisempaa.

Pörssisähköä käytetään Suomessa verrattain vähän verrattuna esimerkiksi Norjaan ja Ruotsiin. Suomalaiset tekevätkin yleensä määräaikaisia sopimuksia kiinteällä hinnalla, jolloin et voi saada etua edullisista markkinahinnoista tai sinun ei tarvitse maksaa ylimääräistä kalliista sähköstä.

Sähkönsiirtomaksu

Sähkösiirtomaksu on ns. kotisähköverkkosi maksu, jota ei ole mahdollista kilpailuttaa. Ainoa tapa jolla siirtohintaa saat muuttumaan, on muutto toisen sähköverkon alueelle. Yleisesti sinun täytyy maksaa enemmän sähkönsiirtomaksua, jos asut harvaan asutun sähköverkon alueella verrattuna tiheästi asutun sähköverkon alueelle.

Sähkönsiirto hinta

Sähkönsiirto hinta on kohonnut viimeisen reilun vuosikymmenen aikana tasaisesta. Osa tästä korotuksesta johtuu vuonna 2013 voimaan astuneesta sähkömarkkinalaista, jossa yhtenä tärkeänä tekijänä oli sähkön toimitusvarmuuden parantaminen. Yhtenä toimenpiteenä sähköverkkoyhtiön ovat kaivaneet entisiä ilmajohtoverkkoja maan alle toimitusvarmuuden parantamiseksi.

Sähkön hintavertailu – puolueeton kilpailutus sähkölle

Sähkön hintavertailu on puolueeton tapa kilpailuttaa sähkösi. Sinun kannattaa aina kilpailuttaa sähkösi, kun olet muuttamassa, sähkösopimuksesi on loppumassa tai tuntuu siltä, että maksat liikaa sähköstäsi.

Ota huomioon, että maksat yleensä vähemmän sähköstä, mitä pidemmäksi aikaa sähkösopimukseen sitoudut. Jos haluat toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen, niin joudut maksamaan kilowattitunnilta reilusti enemmän kuin tekemällä yhden vuoden tai kahden vuoden määräaikaisen sopimuksen.

Sähkösopimus - usein kysyttyä

Vastauksia yleisimpiin sähkösopimuksen kilpailuttamiseen liittyviin kysymyksiin

Sähkösopimus on sinun ja sähköyhtiön välinen sopimus jossa sovitaan ainakin sähkö kilowattituntihinnasta ja sopimuksen voimassaoloajasta. Sähkösopimuksessa määritellään toimitetaanko sinulle yleis-, aika- vai kausisähköä. Sähkösopimuksen voi helposti kilpailuttaa nettissä!

Tähän ei valitettavasti löydy suoraa vastausta, koska hinnat vaihtelevat jatkuvasti ja joillakin sähköntoimittajilla voi olla kampanja käynnissä. Tämän takia kannattaa kilpailuttaa oma sähkösopimus aina ennen kuin olet esim. muuttamassa. Käyttämällä netistä löytyvää kilpailutuspalvelua löydät varmasti parhaan hinnan!

Sähkösopimus on helppo tehdä! Tähän ei tarvita montaa minuuttia eikä sinun tarvitse lähettää papereita edestakaisin. Sopimuksen vaihtaminen onnistuu helposti aina puhelimitse tai netin kautta. Meidän mielestä helpoin tapa on jos teet sopimuksen netin kautta. Jos käytät netin kilpailutuspalvelua, näet suoraan kuka tarjoaa parhaan hinnan.

Jos olet muuttamassa uuteen osoitteeseen, kannattaa uusi sopimus tehdä hyvissä ajoin. Hoitamalla uuden sähkösopimuksen kaksi viikkoa ennen muuttoa, voit olla varma siitä että sähköt pelaa uudessa osoitteessa. Jos uudella sopimuksella on kiire, voi sähköt saada uuteen osoitteeseen vielä saman päivän aikana. Tästä voi kuitenkin tulla lisäkustannuksia.

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen on paras hoitaa netin kautta. On olemassa palvelu nimeltä Sähkömittari.fi, joka hoitaa homman puolestasi! Syötät vain palvelun pyytämät tiedot niin saat heti eteesi sähkötarjouksia. Kannattaa myös kurkata palvelumme tarjoukset -osioon, josta näet sähkötoimittajien ajankohtaiset kampanjat. 

Sähkön kilpailuttaminen maksaa sinulle täydet 0 euroa!