Pörssisähkö antaa mahdollisuuden vaikuttaa sähkölaskuun

Pörssisähkö sopii erinomaisesti kuluttajalle, joka pystyy säätelemään kulutustaan esim. yön tunneille, jolloin sähkö on edullisempaa.

Parhaan pörssisähkösopimuksen löydät kilpailuttamalla tai erikoistarjouksista.

Edullisin kiinteähintainen tarjous

Hehku - Kiinteä 24kk

  • Energiahinta: 8,99 snt/kWh
  • Perusmaksu: 3,90 €/kk
  • Määräaikainen 24kk

Kilpailuta sähkö

Kilpailuta sähkö helposti ja nopeasti palvelumme avulla!

Vertaile sähkön hintaa

Sähkön hinta vaihtelee toimittajittain. Vertaile halvin hinta palvelussamme!

Tee edullinen sähkösopimus

Valitse paras tarjous ja tee sopimus suoraan netissä!

Sähkösopimus.com erikoistarjoukset

Pörssisähkö

Pörssisähkö tarjoaa mahdollisuuden säästää sähkölaskussa, mutta vaatii käyttäjältään aktiivista toimintaa säästöjen saamiseksi. Kun markkinahinta on alhaalla, niin voit hyödyntää edullista hintaa lämmittämällä vettä tai käyttämällä kodinkoneita, kun hinta on alimmillaan.

Spot – Pörssisähkön hinta tunneittain

Pörssisähkö on toteutettu tunneittain vaihtuvalla SPOT-hinnoittelulla. Tiedät tuntihinnat aina päivän etukäteen, joten voit suunnitella kotisi energian kulutusta ennakkoon. Seuraavan vuorokauden hinnat kullekin tunnille näet viimeistään kello 14:30. Voit nähdä sähkön hinnat esimerkiksi Nordpoolin sivuilta Pörssisähkön markkinahinta, jossa hinnat näkyvät megawattituntia kohden. Saat selville sähkön hinnan jakamalla hinnan tuhannella eli näet senttihinnan suoraan, kun siirrät pilkkua yhden paikan vasemmalle. Hintoihin tulee myös lisätä arvonlisävero 24% ja sähköyhtiön välityspalkkio, joka on yleensä jotain sentin osia. Myös sähköyhtiön omilla sivuilla näkee yleensä nämä tuntihinnat. Riippuen sähköyhtiöstä, näissä hinnoissa voi olla jo arvonlisävero ja sähköyhtiön marginaali lisättynä, jolloin näet todellisen ostohinnan suoraan.

Pörssisähkö hinta

Pörssisähkön hinta määräytyy erilaisten perusteiden mukaan. Hintaan vaikuttaa se, millainen sää Suomessa ja niissä maissa on, joista Suomeen ostetaan sähköä. Tämä vaikuttaa etenkin vesivoiman saatavuuteen. Myös tuuliolosuhteet vaikuttavat saatavaan tuulivoimaan. Jos Ruotsissa ja Norjassa on hetkellistä vesivoiman ylituotantoa, niin sähköä saa yleensä ostettua silloin halvemmalla.

Sähkön pörssihinta on myös riippuvainen sähkön kulutuksesta. Kun sähkön kysyntä on suurta, niin myös sähkön hinta kohoaa. Vuoden ajoista talvella pörssisähkön hinta on kalliimpaa kuin kesällä. Päiväkohtaisesti hinnat vaihtelevat kanssa kulutuksen mukaan. Halvinta sähkö on yöllä. Aamulla ja iltapäivästä iltaan sähkön hinta on kalliimpaa, joten kulutus kannattaa ajoittaa edullisemman sähkön aikaan.

Sähkön kilpailutus pörssisähköllä merkitsee yleensä sitä, että kilpailutat sähköntoimittajat siitä, kuka lisää pienimmän marginaalin SPOT-hinnoittelun päälle. Sähkön hintavertailu on pörssisähköllä helppoa, mutta kannattaa myös sähkötarjous kunnolla läpi, koska myös kuukausittain perittävällä perusmaksulla voi olla vaikutusta laskun loppusummaan.

Sähkösopimus heti - muuttajalle

Pörssisähkö kokemuksia

Pörssisähkö kokemuksia ei netistä löydy liikaa. Näissä on luettavissa se, että ne jotka ovat sähkökäyttöään paljon seuranneet, ovat myös säädelleet kulutustaan edullisemmille tunneille pörssisähkösopimuksen aikana. Jotkin ihmiset ovat maksaneet pörssisähköstään hieman korkeampaa hintaa kuin kiinteähintaisessa sopimuksessa, sillä pörssisähkön hinta voi kohota joinakin aikoina korkeaksi. Kun pörssisähkö on kallista, niin kulutuksen siirtäminen edullisemmille tunneille on entistä tärkeämpää.

Pörssisähkö vai yleissähkö

Kumpi sähkö on sinulle edullisempaa? Pörssisähkö vai yleissähkö? Tämä riippuu paljon siitä, miten hyvin pystyt ohjaamaan kotisi kulutusta. Jos sinulla ei ole ollenkaan ohjattavuutta sähkönkulutukseesi, niin edullisen hintainen yleissähkö voi tulla halvemmaksi. Parhaan hyödyn pörssisähkölle saat, kun kulutat sähköä enemmän yöaikaan. Talon lämmittämisessä tämä tarkoittaisi vesikiertoisen varaajan lämmittämistä yöllä. Jos talossasi on suora sähkölämmitys, niin sinun on vaikeampi säätää sähkön kulutustasi.

Katso siis toteutunutta sähkön kulutustasi ja jos käytät paljon sähköä öisin, niin sinun tulee ehdottomasti harkita pörssisähkön ostamista.

Kilpailuta sähkösopimuksesi

Sähkösopimus - usein kysyttyä

Vastauksia yleisimpiin sähkösopimuksen kilpailuttamiseen liittyviin kysymyksiin

Pörssisähkössä maksat pörssin markkinahinnan mukaan tunneittain vaihtuvalla SPOT-hinnoittelulla. Tämä merkitsee sitä, että sähkön hinta on kalliimpaa silloin kun kulutusta on paljon. Toistaalta sähkön hinta on myös merkittävästi edullisempaa sillon kun sähkön kulutus on pientä eli yleensä yöaikaan.

Halvin pörssisähkö löytyy kilpailuttamalla ja vertailemalla eri pörssisähkötarjouksia. Yleensä sähköntoimittajat ottavat oman osuutensa pörssisähkösopimuksissa lisäämällä jonkin marginaalin pörssin markkinahinnan päälle.

Pörssisähkön hinta vaihtelee markkinatilanteiden mukaan. Kun sähköntuotannossa on ylituottoa, niin sähkön hinta on edullista.

Yleensä talvisin hinnat ovat yleisesti korkeampi, mutta sillonkin edullisimmat käyttötunnit löytyvät yöaikaan.

Se kannattaako pörssisähkö juuri sinulle riippuu siitä, kuinka paljon sinulla on mahdollisuuksia siirtää sähkön kulutustottumuksia siihen kohtaan, jolloin pörssistä saa edullisinta sähköä.

Jos sinulla on vähäiset mahdollisuudet vaikuttaa siihen mihin aikaan kulutat kohteessasi eniten sähköä, niin jonkin muu sopimustyyppi voi tulla sinulle edullisemmaksi.