Löydä halvin sähkö

Mistä löytyy halvin sähkö?

Vertailemalla eri sähkösopimuksia ja katsomalla erikoistarjoukset sähkösopimuksista löydät edullisimman sähkön helposti.

Edullisin kiinteähintainen tarjous

Hehku - Kiinteä 24kk

  • Energiahinta: 8,99 snt/kWh
  • Perusmaksu: 3,90 €/kk
  • Määräaikainen 24kk

Kilpailuta sähkö

Kilpailuta sähkö helposti ja nopeasti palvelumme avulla!

Vertaile sähkön hintaa

Sähkön hinta vaihtelee toimittajittain. Vertaile halvin hinta palvelussamme!

Tee edullinen sähkösopimus

Valitse paras tarjous ja tee sopimus suoraan netissä!

Sähkösopimus.com erikoistarjoukset

Halvin sähkö löytyy netistä

Mistä halvin sähkö löytyy? On kysymys jota suomalaiset miettivät etenkin kun sähkön hinta on korkea. Moni huomaa vasta jälkikäteen tai uutta sähkösopimusta kilpailutettaessa, että miten kallis nykyinen sähkösopimus oikeasti on ollut. Hyvä idea kilpailuttaa sähkösopimus tasaisin väliajoin ainakin aina kun sopimuksesi on loppumassa. Kun kilpailutat sähkösopimuksen kun se on päättymässä, niin varmistut siitä ettet maksa sähköstä ylihintaa markkinoilla. Nykyään sähköyhtiön vaihtaminen halvempaan on tehty erittäin helpoksi ja sähkön hintavertailu on nopeaa.

Oman sähkösopimuksen saa vaihdettua suhteellisen helposti, jos sinulla on toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Markkinoilla on näinä päivinä monta sähköyhtiötä ja kilpailu alalla on kova. Tämähän on kuluttajalle aina hyvä, mutta kaikki sähkötarjoukset kannattaa käydä läpi kunnolla ennen kuin laittaa nimen paperiin. Monet uudet sähköyhtiöt pyrkivät markkinoille erittäin alhaisilla hinnoilla ja perinteiset sähköyhtiöt eivät tähän leikkiin pysty aina lähtemään. Vaikka sähkö hinta onkin se tärkein seikka koko sopimuksessa, kannattaa myös miettiä muita tekijöitä. Mieti ainakin seuraavia tekijöitä:

  1. Minkälaiseen sopimukseen sitoudut?
  2. Onko sähkösopimuksen ehdoissa epäselvyyksiä?
  3. Sähkön toimitusvarmuus.

Monet meistä ovat varmaan elämänsä aikana saaneet puhelinmyyjältä soiton jossa kaupataan ”edullista sähkösopimusta”. Lyhyen puhelun aikana on vaikea saada selville sähkösopimuksen tarkkoja ehtoja. Näissä tapauksissa kannattaa aina pyytää tarjous kirjallisena, jotta voit rauhassa tutustua sopimukseen. Tällä tavalla vältyt turhilta yllätyksiltä.

Yleensä nämä edullisen sähkötarjouksen tekijät ovat nykyisestä sähköyhtiöstä, jolloin sähkön hintasi on todennäköisesti nousemassa. Halvinta sähköä saat tuskin muutenkaan puhelinmyyjän kautta. Jos haluat olla varma, että saat edullisimman sähkötarjouksen, niin pyydä puhelinmyyjää palaamaan asiaan päivän tai parin päästä ja tarkista tällä välin netin kautta halvin sähkön hinta, jonka löydät itsellesi. Kun puhelinmyyjä soittaa sinulle takaisin, niin voit varmistua siitä ettet maksa ylihintaa saamastasi tarjouksesta.

Sähkön kilpailutus kannattaa aina. Sinun kannattaa kilpailuttaa sähkösopimuksesi aina kun se on mahdollista, jotta saat mahdollisimman halpaa sähköä. Myös pörssisähköä on mahdollista saada pienemmällä marginaalilla, jos kilpailutat sen tasaisin väliajoin.

Sähkösopimus heti - muuttajalle

Mistä löytää halvinta sähköä?

Halvinta sähköä saat tilattua helpoiten, jos etsit parhaan tarjouksen netistä. Näet sinulle tarjolla olevat sähkösopimukset hyvin helposti ja sinun ei tarvitse käyttää montaa minuuttia, kun näet millä hinnalla saisit juuri nyt sähköä. Halvin sähkö löytyy vertailemalla, mutta kiinnitä huomiota myös muihin sopimusehtoihin. Jos sähkönhinta on kallista, niin silloin voi kannattaa valita toistaiseksi voimassa oleva tai lyhyt määräaikainen sähkösopimus kuin pitkä määräaikainen sopimus. 

On myös hyvä muistaa että sähkön kokonaishinta koostuu kolmesta osasta. Sähköyhtiön tarjoaman sähkön, sähkö siirtomaksu ja verot. Voit ainoastaan vaikuttaa sähkön hintaan vaihtamalla sähkösopimusta.

Kaikki sähkötarjoukset kannattaa laskea auki. Tällöin huomaat miten jotkut kiinteät paketit voivat olla aivan liian kalliita. Kunhan tiedät oman kulutuksesi, voit helposti tarkistaa onko kiinteä kuukausihinta sinulle sopiva vai kannattaako sinun maksaa kiinteä hinta per kilowattitunti. Esim. joillain sähköyhtiöillä on nykyään tarjolla sähkösopimuksia kiinteällä hinnalla asiakkaille jotka asuvat kerrostaloasunnossa. Näillä paketeilla on tarkat rajat, esim. pakettiin kuuluu 2200 kWh per vuosi ja paketin hinta on 18€ kuukaudessa. Jos vuosikulutusrajasi ylittyy, siirtää sähköyhtiö sopimuksesi yleensä kalliimpaan luokkaan automaattisesti.

Kiinteät paketit on kuitenkin hyvä vaihtoehto henkilölle joka muuttaa ensimmäiseen kotiin ja ei ole varman miten paljon sähköä kuluttaa. Jos huomaat että kulutuksesi on paljon pienempi, voit helposti vaihtaa esim. toiseen sähkösopimukseen.

Kilpailuta sähkösopimuksesi

Vaikuta valitsemalla uusiutuvia energiamuotoja

Sähkön hinnan lisäksi, moni myös miettii miten oma sähkö tuotetaan. Jotkut meistä haluavat käyttää uusiutuvaa sähköä, jotkut ydinvoimalla tuotettua ja joillekin sähkön tuotantotavalla ei ole mitään merkitystä, vaan hinta on tärkeintä. Esim. Vattenfall myy nykyään vain ja ainoastaan fossiilivapaata energiaa. Vattenfall on ottanut tehtäväkseen tuottaa energiaa fossiilivapaasti ilmaston ja maapallon hyväksi. Kyseinen seikka ei kuitenkaan ole se joka ratkaisee ottaako kuluttaja Vattenfallin vai jonkun muun sähköyhtiön sopimuksen.

Jos haluat itse tuottaa sähköä, voit tilata esim. Fortumilta aurinkopaneelit suoraan kotiin ja maksaa ostoksesi osamaksulla. Hoidat vain kartoituksen Fortumin sivuilla ja odotat että asentaja käy paikan päällä varmistamassa että paneelit saadaan asennettua. Sen jälkeen Fortum asentaa paneelit katollesi ja tämän jälkeen järjestelmä toimii heti. Jos et itse käytä kaikkea sähköä, voit myydä tuottamasi sähkön Fortumille.

Sähkösopimus - usein kysyttyä

Vastauksia yleisimpiin sähkösopimuksen kilpailuttamiseen liittyviin kysymyksiin

Halvin sähkösopimus löytyy kilpailuttamalla. Vertaile palvelumme kautta sinulle edullisin sähkön hinta.

Välillä voit löytää hyviä sähkötarjouksia sivujemme erikoistarjouksia osiosta.

Sähkön hinta riippuu sen markkinahinnasta. Edullisena tasona voisi yleisesti pitää n. 4-5 c/kWh hintaa. Sähkön hinnan korkea taso riippuu markkinahinnasta. Kuitenkin yli 8 c/kWh hintaa voisi pitää korkeana.

Yleisenä sääntönä kannattaa tehdä pitkä sähkösopimus, kun sähkön hinnat ovat matalat. Jos sähkön hinta on korkea, niin suosi lyhyempää sopimusta.

Yleensä joudut odottamaan sopimuskauden loppuun, jos sinulla on määräaikainen sähkösopimus. Uuden sopimuksen voit tehdä yleensä 3kk ennen kuin vanha sähkösopimuksesi loppuu.

Jos sinulla on määräaikaisessa sopimuksessa vaihtoturva tai vastaava tuote, niin voi yleensä vaihtaa edullisempaan sähkösopimukseen samassa sähköyhtiössä.

Saat tehtyä sopimuksen helposti ja nopeasti netin kautta. Täyttämällä tietosi ja valitsemalla halutun sähköyhtiön sopimuksen saat tehtyä sopimuksen nopeasti.

Saat tilausvahvistuksen sähköpostiisi, josta löydät vielä tarkemmat tiedot sopimuksestasi tarvittaessa.